svendborg trafiksikkerhedsby

Tved Skole – hvad sker der?

7 kommentarer

Skolevejsanalyse
I foråret 2012 blev der på alle skoler i kommunen gennemført en såkaldt skolevejsanalyse. Analysen bestod dels af en spørgeskemaundersøgelse hvor alle skolebørn skulle beskrive deres skolevej, dels en besigtigelse ved hver skole med udgangspunkt i resultaterne fra undersøgelsen. På kortet ser du hvilke forhold der er registreret for skolen.
Tved Skole
Der er lavet en skolevejsanalyse for alle skoler i Svendborg Kommune.

Trafiksikkerhedsby Svendborg
Trafiksikkerhedsby-projektet består dels af sikring af skolevejene i Svendborg, dels projektet “Svendborg sætter farten ned”. På kortet kan du se forslag til ændringer på vejnettet, samtidig med at du har overblik over hvilke steder der allerede er gennemført hastighedsdæmpende foranstaltninger. Kortet viser forslag til det fremtidige hastighedsniveau på hver enkelt vejstrækning.
Tved Skole - 05022013
Du kan kommentere planen her på bloggen eller deltage i debatten på borgermødet – se tid og sted her.

7 thoughts on “Tved Skole – hvad sker der?

 1. Når man ser kortet over skolevejsanalysen vedrørende Tved skole og læser kommentarer om at farten skal sættes ned i Svendborg BY – altså indenfor bygrænsen, kan det ærgrer mig rigtigt meget, at der slet ikke er tænkt på, at en del børn bor på beliggenheder udenfor byskiltet. Der er både skolebørn med bopæl på stærkt trafikerede veje, uden cykelsti, f.eks. Ørbækvej og skolebørn på landet på veje med rigtige dårlige cykleforhold. Et godt eksempel er Brændeskovvej, en smal, snoet og bakket vej, ofte med jord og sten på vejen som følge af landbrugsmaskinkørsel. Der er ingen gadebelysning og ingen cykelsti. Mange af bilisterne på vejen har desværre alt for høj hastighed i forhold til vejens udformning. Fartbegrænsende foranstaltninger er virkelig berettiget på strækningen.

  • Tak for din kommentar. De foreslåede foranstaltninger vedrører alle sammen trafiksikkerheden indenfor byskiltet, som du bemærker. Men der arbejdes også løbende med trafiksikkerheden i hele kommunen og dine forslag på Brændeskovvej vil vi tage ind i overvejelserne her.

   Med venlig hilsen
   Bente Hansen
   Miljø og Teknik
   Svendborg Kommune

 2. tved skole..jeg synes det er fint at der kommer en bom op til hallen. Der hvor personalet skal parkere, men hvad med alle de de biler med handicap skal de holde nede ved forsamlingshuset? Eksempelvis kørestolsbruger hvordan skal de komme op ad bakken? Det er jo selvfølgelig også en smart måde at sotere i de handicappede forældre eller for den sags skyld børn af vejen. er handicappede rådet med her???????????

  • Tak for din kommentar. Meningen med denne blog og borgermøderne er, at høre forskellige interessegrupper omkring de foreslåede ændringer. Høringsperioden for udspillet til trafiksikkerhedsprojekter er ovre, men vi har noteret os dine kommentarer til den foreslåede bom ved hallen.

   Med venlig hilsen
   Bente Hansen
   Miljø og Teknik
   Svendborg Kommune

 3. Hej
  Vi er en familie der bor på Walkendorffsvej.
  Når vore børn skal i Tved Skole, skal de enten krydse Tved Kirkevej eller Tvedvej. Der er ikke fodgængerfelt nogen af stederne og dermed ikke nogen mulighed for at krydse disse veje på sikker vis.

  Kunne der ikke etableres et fodgængerfelt på enten Tved Kirkevej (måske omkring Tved Kirke) eller på Tvedvej (i nærheden af Sparbutikken). Allerhelst begge steder.

  Mvh Lars

  • Tak for din kommentar. De steder, du nævner, er også nævnt af elever, der deltog i internetundersøgelsen forud for skolevejsanalysen, som kommunen fik lavet 2012. Kommunen er tilbageholdende med at lave fodgængerfelter, hvor der ikke er lyskryds, da de kan skabe falsk tryghed for de gående. Vi har dog lavet et fodgængerfelt ud for Tved Skole. Kommunen har ikke planer om at lave fodgængerfelter, de steder, du nævner.

   Med venlig hilsen
   Bente Hansen
   Miljø og Teknik
   Svendborg Kommune

 4. Hej.
  Det er jeg meget ked af at høre. Mine børn skal jo krydse den meget befærdede Tvedvej for at komme over til fodgængerfeltet ved Tved skole.
  Et godt afmærket fodgængerfelt i den nordlige ende af Tvedvej, ville hjælpe de mange børn, der bor øst for Tvedvej.

  Lars

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s