svendborg trafiksikkerhedsby

Ørkildskolen afd. øst – hvad sker der?

2 kommentarer

Skolevejsanalyse
I foråret 2012 blev der på alle skoler i kommunen gennemført en såkaldt skolevejsanalyse. Analysen bestod dels af en spørgeskemaundersøgelse hvor alle skolebørn skulle beskrive deres skolevej, dels en besigtigelse ved hver skole med udgangspunkt i resultaterne fra undersøgelsen. På kortet ser du hvilke forhold der er registreret for skolen.
Ørkildskolen, Afd. Øst
Der er lavet en skolevejsanalyse for alle skoler i Svendborg Kommune.

Trafiksikkerhedsby Svendborg
Trafiksikkerhedsby-projektet består dels af sikring af skolevejene i Svendborg, dels projektet “Svendborg sætter farten ned”. På kortet kan du se forslag til ændringer på vejnettet, samtidig med at du har overblik over hvilke steder der allerede er gennemført hastighedsdæmpende foranstaltninger. Kortet viser forslag til det fremtidige hastighedsniveau på hver enkelt vejstrækning.
Ørkildskolen afd. Øst - Nymarkskolen - 07022013
Du kan kommentere planen her på bloggen eller deltage i debatten på borgermødet – se tid og sted her.

2 thoughts on “Ørkildskolen afd. øst – hvad sker der?

 1. Hej på Miljø & Teknik

  Så vidt jeg kan se, er det lykkedes jer at skjule dette projekt så godt, at dette er den første kommentar på bloggen – nogle minutter efter indsigelsesfristen udløb.

  I mine øjne fungerer trafikken i Svendborg så dårligt, at der absolut ingen grund er til at sænke hastigheden yderligere. Den besynderlige bestemmelse om, at man ikke må parkere med det ene par hjul på fortovet, har givet så lidt plads på villavejene, at farten er helt i bund – f.eks. på Øksenbjergvej, hvor jeg selv bor – og hvor I alligevel har tænkt jer at spilde penge på 3 nye chikaner, selv om her absolut ingen problemser er med for hurtige trafikanter.

  Dette projekt, som lader til at gå ud på at fordoble antallet af vej-bump i Svendborg, synes jeg, er helt ude i hampen.

  Hvis I vil gøre Svendborg mere trafiksikker, ville det i mine øjne være betydeligt bedre at sørge for et ordentligt gennemkørsels-vejnet, hvor kaoset ved havnen f.eks. kunne undgåes ved at erstatte de nuværende 2 rundkørsler og 3 lyskryds med 1 stor rundkørsel med 2 baner, så den inderste er til at køre i og den yderste til at komme ind i og ud fra rundkørslen.

  Cykel- og gang-stier burde så etableres helt adskilt fra vejene med tuneller eller broer, hvor en større vej skal krydses – som f.eks. i stedet for lys-krydset Nyborgvej-Østre Skole vej og den lysregulerede fodgængerovergang ved Nymarksskolen.

  Hvad angår de nyligt indførte trafik-restriktioner ved Østre Skole, så fatter jeg simpelt hen ikke, at et problem, der er skabt af forældre, hvis stakkels poder åbenbart ikke kan klare at gå et par hundrede meter alene, og som stort set kun går ud over de samme personer, pludselig skal løses af det offentlige. Lad dem dog selv tale sig til rette – eller hænge fast i morgentrafikken, hvis de hellere vil det.

  Med venlig hilsen,
  Søren Hansen

  • Tak for dit indlæg. Din kommentar er èn blandt fem på bloggen her, og sammen med borgermødet d. 13. februar er det Svendborg Kommunes forsøg på at høre borgerne om trafiksikkerhedsspørgsmål i Svendborg. Høringsperioden for udspillet til trafiksikkerhedsprojekter er ovre, men vi har noteret os dine kommentarer.

   Med venlig hilsen
   Bente Hansen
   Miljø og Teknik
   Svendborg Kommune

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s